Home

Achtergrond 142 x bekeken

Griepepidemie voorbij

De griepgolf die Nederland sinds begin januari teisterde, is voorbij.

Dat constateert het Nationaal Influenza Centrum vandaag op basis van cijfers van afgelopen week. Toen hadden gemiddeld 4,4 van duizend mensen griep, waarmee het aantal was gezakt naar een normaal niveau. Tijdens de griepgolf waren per duizend mensen gemiddeld tien mensen ziek.

Het centrum noemt de jongste epidemie er een van matige omvang, maar wel groter dan die van de afgelopen twee jaar. Vooral kinderen tussen 0 en 4 jaar werden getroffen. Het hoogtepunt lag in de laatste week van januari. Griepgolven ontstaan meestal in de eerste maand van het jaar en kosten doorgaans ruim duizend mensen het leven, vooral mensen die al ernstig ziek zijn en ouderen.

Volgens het centrum valt overigens nooit helemaal uit te sluiten dat er nog een tweede golf komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.