Home

Achtergrond 226 x bekeken

Grauwe ganzen afschieten in Utrecht mag

De Stichting Faunabeheereenheid Utrecht mag doorgaan met het zoeken, rapen en met olie insmeren of doorprikken van eieren van grauwe ganzen.

Daarnaast was het afschieten van grauwe ganzen in de periode van april tot oktober rechtmatig. Dat heeft de Raad van State (RvS) vandaag besloten.

De provincie Utrecht had een ontheffing voor de maatregelen verleend aan de Stichting Faunabeheer voor de periode van april 2007 tot maart 2009 om schade aan gewassen te voorkomen. De Faunabescherming was het niet eens met de ontheffing en spande eerder al een zaak aan bij de rechtbank in Utrecht. Die rechtbank stond echter achter de ontheffing. De Faunabescherming ging daarom een hoger beroep bij de RvS, maar ook de Raad gaf aan dat de ontheffing terecht verleend is.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.