Home

Achtergrond 355 x bekeken

Goebbels: geen fusie BKD

Directeur Jos Goebbels van de bloembollenkeuringsdienst (BKD) gelooft 'absoluut niet in een fusie' tussen zijn dienst en de andere keuringsdiensten in de plantaardige sector.

Volgens Goebbels, die de BKD per 1 september verlaat, is samenwerking veel beter dan fusie. "De meeste fusies mislukken. Samenwerking geeft een beter resultaat tegen minder kosten en ellende." Goebbels wordt na de zomer voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV).

De BKD-directeur geeft aan dat hij met de overstap naar de COV en VNV 'inhoud' laat prevaleren boven 'management'. "Op mijn leeftijd van bijna 54 wilde ik deze kans om terug te gaan naar de inhoud niet voorbij laten gaan."

Goebbels stelt dat hij de overgang van PT-financiering naar directe financiering door de ondernemers dit jaar zal afronden. Het BKD-bestuur zal volgens hem snel de procedure voor een nieuwe directeur in gang zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.