Home

Achtergrond 1 reactie

Gigant Smithfield gaat investeren in Roemenie

De Amerikaanse varkensvleesgigant Smithfield wil 20 miljoen euro investeren in Roemenië.

Dat blijkt uit berichten in de Roemeense pers. Het bedrijf zou een onderneming met 10.000 fokzeugen neer willen zetten bij de stad Gataia in Roemenië. Het project zou in de startblokken staan en alleen nog vastzitten op het verstrekken van de milieuvergunning.

Eind vorig jaar had de varkensvleesgigant onder druk van de economische situatie al een heroverweging van het investeringsprogramma afgekondigd. De keus in op het Oost-Europese land gevallen.Om eventuele milieuschade te voorkomen wil het concern de mestinstallaties moderniseren en bij nieuwbouw de modernste technieken toepassen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick Feliers

    Smithfield moet niet meer beginnen investeren in Roemenie .
    Hij zit er al lang ingeburgerd de ganse varkens en graaneconomie draaid in verschijdene regios rondom deze gigant.
    West Europa kan maar neter oppassen want zonder poespas hebben Vion en Tönies er binnekort een nog véél sterkere concurrent bij , eentje die ze in feite vandaag al hebben en waarbij ze enkel kunnen rekenen op binnekort als maar meer concurentie als het moet tot ene zijn dood hen scheid .

Of registreer je om te kunnen reageren.