Home

Achtergrond 216 x bekeken

General Mills zweert BST af

De Amerikaanse voedingsgigant General Mills zal per augustus alleen nog maar melk gebruiken van koeien die niet zijn behandeld met het melkstimulerende hormoon BST.

Dit heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Dit betekent dat de populaire Yoplait-yoghurts binnenkort ook BST-vrij zijn, zoals veel zuivelproducten in de Verenigde Staten.

BST is al sinds 1993 op de Amerikaanse markt toegelaten, maar het hormoon is van het begin af omstreden geweest bij consumentenorganisaties. Het gebruik van het hormoon is daardoor in de laatste jaren steeds verder teruggelopen. Dat komt omder meer omdat veel bedrijven die geen BST gebruikten hun product gingen labelen als zijnde BST-vrij.

Vorig jaar maakte producent Monsanto bekend dat het zijn bedrijfsonderdeel dat BST produceert ging verkopen. Terwijl consumentenorganisaties het hormoon nooit hebben vertrouwd, is er aan de andere kant een groep melkveehouders die onder meer General Mills waarschuwt dat het afzweren van BST uiteindelijk ten koste zal gaan van het milieu.

Of registreer je om te kunnen reageren.