Home

Achtergrond

Gemeenten moeten iedereen met schulden helpen

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) wil in de wet vastleggen dat gemeenten iedereen met schulden moeten helpen.

Klijnsma overweegt een uitzondering te maken voor mensen die steeds opnieuw schulden maken. Enerzijds doen deze mensen in haar ogen "een onevenredig groot beroep'' op de schuldhulpverlening, anderzijds wijst zij op het "belang ook deze groep hulp te bieden en te blijven betrekken bij de samenleving''.

Dat stelt Klijnsma vrijdag bij de bekendmaking van de startnotitie voor haar wetsvoorstel om de minnelijke schuldhulpverlening te regelen. In september vorig jaar maakte haar voorganger Ahmed Aboutaleb met minister Wouter Bos (Financiën) al bekend dat wettelijk vastgelegd moet worden hoe snel en op welke wijze schuldenaren geholpen moeten worden door gemeenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.