Home

Achtergrond 3 reacties

Geit levert medicijn door genetische manipulatie

Op een agrarisch bedrijf in de Amerikaanse staat Massachusetts lopen 200 geiten rond met een menselijk gen.

Dit meldt de New York Times. In hun melk zit nu een proteïne dat ook bij de mens in het bloed aanwezig is en genezend werkt. Het is mogelijk om de proteïne te scheiden van de melk en als medicijn te verkopen.

De Amerikaanse regering heeft toestemming geven voor de verkoop van medicijnen die zijn gemaakt met behulp van genetische gemanipuleerde dieren.

Er is een groot tekort aan de stof proteine, want het kan alleen worden verkregen door middel van bloeddonatie. Het middel kan worden gebruikt om trombose tegen te gaan.

De nieuwe technologie heeft voor veel kritiek gezorgd van milieuorganisaties. Er is nog bijna geen onderzoek gedaan naar de mogelijke negatieve gevolgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hendrik Jan

  Gelukkig dat de milieuorganisaties kritiek geven. Het is bizar dat er zo geknutseld wordt met genen. Erger is het dat er nauwelijks onderzoek wordt gedaan naar de effecten, maar dat alles in rap tempo op de markt komt om e.e.a. te vermarkten. De milieuactivisten komen tenminste op voor de zwaksten in de samenleving en strijden voor gezondheid en zelfs soms voor leven op dood. Nu bekend is dat grote multinationals alle kennis hebben gecentraliseerd binnen grote chemiegiganten, komt er van de rechter kant kritiek. Zelf zouden ze het nooooit ontdekt hebben voordat het te laat was. In ons land hebben we te maken met leden van de Eerste Kamer die het verschil niet weten tussen gentechnologie en nanotechnologie. Ze vertelde de juf van de PvdA in de Eerste Kamer dat we ons volk moeten voorlichten over gentechnologie "omdat dit nu in elk koffiezetapparaat zit". De juf heeft ergens ver de klok horen luiden, maar weet totaal niet waar de klepel hangt. Het debat ging notabene over gentechvoedsel! Dan is het meer dan noodzakelijk dat we allemaal milieuactivisten worden om te voorkomen dat we brokken maken. De politiek neemt beslissingen terwijl ze niet weten waar ze het over hebben. De markt handelt onverantwoord. De wetenschap is niet bezig met de risico's, maar met het uitvergroten van de voordelen (om extra onderzoeksgeld te verkrijgen). De rest van het volk slaapt door. Hierbij dank voor de enige mensen op aarde die verantwoordelijkheid tonen voor al wat leeft. Dat zijn ook niet de kerkgangers; dat zijn alleen de milieuactivisten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Milieu activisten zijn übermenschen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Welke nieuwe technologie levert nu geen
  kritiek op van milieu organisatie"s. Milieu organisatie's zijn zooo conservatief

Of registreer je om te kunnen reageren.