Home

Achtergrond 178 x bekeken 3 reacties

Geen stem in effectrapport

Ingenieursbureau Arcadis vindt de landbouweffecten van ontwikkeling van verbindingszone Oostvaarderswold voor de blijvende boeren zeer beperkt.

LTO Noord Flevoland noemt het onderzoek slecht, omdat boeren niet gehoord zijn. De provincie Flevoland gaf Arcadis bewust de beperkende opdracht niet met de betreffende boeren te praten. "We wachten de inspraakronde af, dan kunnen we daarna besluiten alsnog een diepgaand onderzoek te doen", aldus een woordvoerder.

Volgens Mark Geling, bestuurslid van LTO Noord Flevoland, zijn de conclusies van Arcadis daardoor voorbarig en onwaarschijnlijk. Het zou een bureaustudie met boekenwijsheid zijn. "Ze hebben onvoldoende kennis genomen van de praktijk voor de boeren in het gebied", oordeelt hij.

Arcadis concludeert dat de gevolgen van onder meer de waterpeilstijging in het gebied waarschijnlijk beperkt zijn. Van gevaar voor dierenwelzijn en oogstderving zou nauwelijks sprake zijn. "Dit kan het daglicht niet verdragen, dat durf ik best te stellen", aldus Geling.

Jan Veenink, bestuurslid van actiegroep Oostvaarderswold Blijft Agrarisch, noemt het onbegrijpelijk dat bestaande samenwerkingsverbanden van boeren niet onder de loep zijn genomen. "Terwijl veel wegen in het uiterste Zuidoosten worden gesloten, dus dan wordt samenwerken moeilijk."De milieu- en landbouweffectenrapportage ligt tot 11 maart ter inzage.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J.v.d. V

  Ook bij Natura 2000 proberen provincies grondeigenaren buiten het opstellen van de beheerplannen te houden, tégen Brusselse wetgeving in!

 • no-profile-image

  Graats

  Juist in een klankbord als deze is eenvoudig informatie tussen o.a. boeren onderling uit te wisselen. Maak daar dan ook gebruik van, en hou het niet bij oppervlakkige termen van dat iets niet volgens de Europese wetgeving zou mogen. Dus J.v.d. V, Utrecht, wélke Europese wet wordt er volgens jou in deze dan wel overtreden? Knip de bedoelde passage uit en plak hem, voorzover u daar inhoudelijk uberhaupt in hebt verdiept, hier alstublieft.

 • no-profile-image

  gert

  door wie wordt arcadis betaald? wie betaald ,die bepaald,zo is de praktijk

Of registreer je om te kunnen reageren.