Home

Achtergrond 187 x bekeken

'Geen protectionistische steun Franse autosector'

De Franse regering zal geen protectionistische steun verlenen aan haar autoindustrie.

Staatssecretaris voor Industrie Luc Chatel heeft dat vandaag beloofd in een brief aan Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie). Frankrijk neemt geen maatregelen die strijdig zijn met de principes van de interne markt, adus Chatel.

De Fransen waren van plan de noodlijdende autosector een lening van 6 miljard euro te verlenen op voorwaarde dat tijdens de looptijd van de lening geen fabrieken in Frankrijk gesloten zouden worden. Volgens Chatel is die voorwaarde nu van de baan.

Kroes toonde zich in een reactie tevreden met de toezegging. Ze heeft Parijs de afgelopen weken diverse malen gewaarschuwd dat ze geen steunplan zou accepteren dat een inbreuk vormt op de marktwerking in de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.