Home

Achtergrond 200 x bekeken

Fysiotherapeuten zien vaker kinderen met Wii-arm

Groningse fysiotherapeuten krijgen steeds vaker kinderen in hun praktijk met een Wii-arm.

Het gaat om kinderen die last hebben gekregen van hun arm doordat ze te lang achter elkaar bezig zijn geweest met het populaire computerspel Wii. Dat zegt de Groningse fysiotherapeut Auke Wagenmakers.

Het zou volgens hem goed zijn wanneer ouders een beetje in de gaten houden dat de kinderen het spel niet te lang blijven spelen. Overigens komen er ook steeds vaker ouderen met een Wii-arm in zijn praktijk.

In december waarschuwden Britse artsen al voor de gevaren van het te intensief spelen van het spelletje Wii. Zij voorspelden een toename van het aantal klachten. In Nederland pleitte in december het Landelijk Platform Recreatiegezondheid in een rapport ook al voor een landelijke voorlichtingscampagne over de gevaren van de Nintendo Wii, naar aanleiding van een toename van Wii-blessures.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.