Home

Achtergrond 286 x bekeken 2 reacties

FrieslandCampina op zoek naar talent

Friesland Foods is op zoek naar jongeren die aan de slag willen als food operator of monteur.

Daarom waren vandaag negen productielocaties opengesteld voor belangstellenden. Een van die opengestelde locaties was die in het Gelderse Varsseveld. Deze fabriek verwerkt jaarlijks 1 miljoen kilo melk tot zo’n 33.000 ton kaas.

Om de fabriek dag en nacht draaiende te houden werkt 63 man personeel in ploegendienst. "De laatste jaren is er in de fabriek steeds meer geautomatiseerd", vertelt procesoperator Menno de Jong. Hierdoor is er bij deze productielocatie lange tijd geen nieuw personeel aangenomen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    .

    Begin eerst eens met commercieel talent te zoeken, die de melk beter verkocht krijgen. Als het zo door blijft gaan doet de laatste boer binnenkort het licht uit en staan al die andere talenten zo weer op straat.

  • no-profile-image

    bert

    ik dacht altijd dat er voor 1 kilo kaas zo'n 10 kg melk nodig was. Maar in deze fabriek doen ze het wat efficiënter. 1 mln liter melk levert 33.000 ton (=33 mln kilo kaas) Petje af.

Of registreer je om te kunnen reageren.