Home

Achtergrond

Friesland moet massaal overstappen op LED-lamp

Friesland is de eerste provincie die massaal de gloei- en spaarlamp moet gaan inwisselen voor de LED-lamp.

Op woensdag 4 maart beginnen de provincie Fryslân en energiemaatschappij E.ON Benelux een grote campagne om alle Friezen aan de LED-lamp te krijgen.

De LED-lamp is duurder dan de gloeilamp, maar verbruikt minder energie. Volgens een woordvoerster van de campagne, die "Ik Stap Oer!'' (Ik stap over) heet, is deze lamp een goede opvolger van de gloeilamp. "De gloeilamp zal in 2012 niet meer verkocht worden en de LED-lamp geeft hetzelfde licht en sfeer.''

De woordvoerster zegt te hopen dat elke Fries in ieder geval één LED-lamp in zijn woonkamer haalt. "Maar het zou natuurlijk het allermooist zijn als op den duur niemand in Friesland nog gloei- of spaarlampen heeft.'' Turner Epke Zonderland zal op 4 maart de eerste LED-lamp ontvangen uit handen van minister Jacqueline Cramer (Milieu).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.