Home

Achtergrond

Forse winstdaling TNT

Post- en pakketbezorger TNT heeft een lastig laatste kwartaal van 2008 achter de rug waarin het flinke hinder ondervond van de wereldwijde economische terugval.

Het concern boekte fors minder winst dan een jaar eerder, al was dat grotendeels te wijten aan herstructureringslasten. De omzet van TNT daalde licht tot 2,93 miljard euro. De winst voor rente en belastingen (EBIT) kwam uit op 160 miljoen euro, na aftrek van in totaal 152 miljoen euro aan reorganisatielasten. De nettowinst daalde met 60 procent tot 59 miljoen euro.

Over heel 2008 boekte TNT een omzet van 11,15 miljard euro, iets meer dan een jaar eerder. De nettowinst bedroeg vorig jaar 556 miljoen euro, tegen 986 miljoen euro in 2007. TNT stelt voor een aandelendividend van in totaal 0,85 euro per aandeel uit te keren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.