Home

Achtergrond

FloraHolland: omzet daalt in 2009 6 procent

FloraHolland verwacht dat de omzet dit jaar zes procent daalt.

De bloemenveiling verlaagt het investeringsbudget met 30 miljoen euro. Vanwege ernstige onzekerheid evalueert FloraHolland in mei of meer maatregelen nodig zijn.

In december verwachtte de directie nog een kleine omzetgroei van 1 procent. In 2008 stagneerde de omzet van FloraHolland terwijl was uitgegaan van een groei van 2,7 procent. FloraHolland noemde die schatting nog "conservatief".In 2007 werd nog 4,4 procent groei gerealiseerd.

FloraHolland zou in 2009 100 miljoen euro investeren in onder meer bedrijfsgebouwen in Aalsmeer en Naaldwijk, maar brengt het budget met 30 miljoen euro terug. Daarnaast wordt fors op kosten bespaard door tijdelijke contracten niet te verlengen en het aantal externe krachten terug te brengen.

In het kader van de fusie geplande investeringen in een gestandaardiseerde veilingkar en één aanvoerbrief worden voorlopig gehandhaaft.

Of registreer je om te kunnen reageren.