Home

Achtergrond 179 x bekeken

FloraHolland gaat uit van daling omzet in 2009

Bloemenveiling FloraHolland gaat er in een herziene begroting van uit dat de omzet het hele jaar daalt.

Daarom geldt een vacaturestop en worden tijdelijke contracten voorlopig niet verlengd. Dat schrijft vakbond CNV in een verklaring over de nieuwe CAO.

FloraHolland bevestigt dat de begroting vanwege marktomstandigheden is gewijzigd, maar wil pas morgen meer kwijt over de verwachte omzet. Volgens CNV vallen volgens de directie geen gedwongen ontslagen, maar wordt het aantal externe krachten teruggebracht.

De beklonken CAO is volgens CNV een forse verbetering dan het vorige voorstel. De salarissen worden met ingang van 1 januari verhoogd met 2,5 procent. Een eerder voorstel ging uit van een verhoging van 2,2 procent vanaf april.

Lees ook Toch akkoord nieuwe cao FloraHolland

Of registreer je om te kunnen reageren.