Home

Achtergrond

Fiscus pakt gesjoemel in taxibranche aan

De Belastingdienst heeft tijdens een grote controle bij risicovolle taxibedrijven veel onregelmatigheden ontdekt.

De fiscus controleerde 435 taxibedrijven en trof bij driekwart van de ondernemingen fouten aan. Chauffeurs knoeiden bijvoorbeeld met hun administratie en met hun afdracht aan de fiscus. Dat heeft de Belastingdienst woensdag bekendgemaakt. De dienst heeft inmiddels aan 45 bedrijven naheffingen en boetes opgelegd van in totaal ruim 1 miljoen euro. De fiscus verwacht halverwege het jaar het eindresultaat van de taxicontrole te kunnen presenteren.

Brancheorganisatie Koninklijk Vervoer Nederland (KNV) constateert dat veel problemen zich voordoen bij zelfstandige chauffeurs en kleine taxibedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.