Home

Achtergrond

Fidin: soepeler toelating voor diergeneesmiddelen

De toelating voor diergeneesmiddelen op de Europese markt moet worden versoepeld.

Dat heeft Frederik Schutte, directeur bij brancheorganisatie Fidin, vandaag gezegd in een gesprek over antibioticaresistentie in de Kamer.

Volgens Schutte moeten diergeneesmiddelen bij een toelatingsaanvraag aan dezelfde eisen voldoen als humane geneesmiddelen. "De eisen (voor diergeneesmiddelen) kunnen best minder vergaand zijn. Diergeneesmiddelen nemen maar een-twintigste van de markt in, terwijl de toelatingskosten even hoog zijn!"

Cijfers van Fidin zouden uitwijzen dat het gebruik van antibiotica in Nederland het vorig jaar licht is gedaald, met zo’n 2 procent. Volgens Schutte was circa 12 procent minder verkocht, maar 10 procentpunt van die daling zou te wijten zijn aan 'hamstergedrag' (vanwege aanstaande prijsverhogingen) een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.