Home

Achtergrond

FNV: verlaag pensioenen niet

FNV-voorzitter Agnes Jongerius accepteert onder geen beding een verlaging van de pensioenen.

Dat zei de vakbondsvoorzitter woensdag in het AD. De vakbondsvrouw eist dat de pensioenfondsen meer tijd krijgen van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) om te herstellen van de crisis op de aandelenmarkt. Weigert de minister hierop in te gaan, dat kan hij het centraal akkoord met werkgevers en bonden over lonen en andere arbeidsvoorwaarden wel vergeten, stelt Jongerius.

Donner maakte vrijdag bekend dat hij volgend jaar pijnlijke maatregelen wil nemen bij pensioenfondsen die geslonken buffers niet in vijf jaar kunnen herstellen. De gevolgen daarvan zijn een verlaging van de pensioenuitkering en/of hogere premies voor werkenden.

”Het kan toch niet zo zijn dat het geld op is, nu de gewone man aan de beurt is, terwijl de banken gered zijn met geld van – zoals Mark Rutte het zou zeggen – de hardwerkende Nederlander?”, aldus Jongerius.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.