Home

Achtergrond

Exportprijzen VS onverwacht gestegen

De Amerikaanse exportprijzen zijn in januari onverwacht gestegen met 0,5 procent, ten opzichte van december. De importprijzen daalden opnieuw op maandbasis, met 1,1 procent. Dat heeft het ministerie van Arbeid vandaag bekendgemaakt.

Analisten rekenden op een daling van de exportprijzen, die in de voorgaande vijf maanden ook al afnamen, met 1 procent. De marktkenners gingen uit van 1,3 procent lagere importprijzen. De daling viel uiteindelijk mee omdat de afname van importprijzen van brandstoffen beperkt bleef tot 2,3 procent na vier maanden van dubbelcijferige dalingen.

De daling van de exportprijzen in december werd herzien tot 2,2 procent, van een eerder gemelde afname van 2,3 procent. De importprijzen daalden in december met 5 procent, waar eerder een daling van 4,2 procent bekendgemaakt werd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.