Home

Achtergrond

Export vaarzen naar Rusland weer mogelijk

De export van vaarzen naar Rusland is weer mogelijk.

Onduidelijkheden over de voorwaarden die Rusland stelde zijn van tafel. Dit bevestigt een woordvoerder van het ministerie van landbouw (LNV). Voor het exporteren van vaarzen naar Libanon, Jordanië, Marokko en Algerije loopt een verzoek van LNV aan de betreffende landen. "Vaarzen die voor inseminatie gevaccineerd zijn tegen blauwtong type 8, mogen worden geëxporteerd", aldus de woordvoerder.

"Als dieren pas gevaccineerd worden na inseminatie, is er een kleine kans dat het kalf besmet is. We vragen de landen dit restrisico te accepteren." Directeur Johan van den Berg van exportvereniging Veepro zegt zeer tevreden te zijn met de inzet van LNV.

Of registreer je om te kunnen reageren.