Home

Achtergrond 177 x bekeken

Europees Parlement wil btw verlagen

EU-lidstaten moeten voor een reeks goederen en diensten de btw kunnen verlagen. Het gaat onder meer om restaurantrekeningen, autozitjes voor kinderen, luisterboeken en schoonheidsbehandelingen. Dat staat in een verslag dat het Europees Parlement vandaag aannam.

Het parlement steunt hiermee een voorstel van de Europese Commissie om voor meer goederen en diensten een verlaagd btw-tarief toe te laten. Voorwaarde voor btw-verlagingen is dat de interne markt er niet door wordt verstoord.

Als experiment kunnen de lidstaten de btw-tarieven op sommige arbeidsintensieve diensten tot 2010 verlagen. De Europese Commissie wil dat die verlaging voor onbepaalde tijd wordt toegestaan, dus ook na 2010.

Ook zou de verlaging voor meer arbeidsintensieve en lokale diensten moeten gelden. Daarbij wordt gedacht aan restaurant- en cateringdiensten, allerlei vormen van thuiszorg en diensten op het gebied van persoonlijke verzorging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.