Home

Achtergrond 152 x bekeken

Eurlings: 30-kilometerzones niet veel onveiliger

Verkeersminister Camiel Eurlings bestrijdt dat de 30-kilometerzones veel onveiliger zijn geworden.

Volgens hem gaat het juist stap voor stap beter. Eurlings zei dit dinsdag in de Tweede Kamer in antwoord op vragen van Sander de Rouwe (CDA). Die reageerde op berichten over het sterk gestegen aantal ongelukken in de zones tussen 2002 en 2007. Er zouden in die periode twee keer zoveel doden zijn gevallen, 39 tegen twintig.

De informatie was afkomstig van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV. Volgens Eurlings heeft de SWOV hem laten weten dat het bewuste onderzoek nog niet afgerond is. Daarnaast blijkt uit SWOV-onderzoek over de periode 1997-2007 dat het risico op een ongeval in deze zones aanzienlijk is gedaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.