Home

Achtergrond 163 x bekeken

Eetspeelgoed voor roofdieren Emmer Dierenpark

Een groep eerstejaars technasiumleerlingen van het Hondsrug College in Emmen heeft voedselspeelgoed ontworpen voor roofdieren in Dierenpark Emmen.

Dit maakten het college en het Dierenpark Emmen donderdag bekend. Op verzoek van het park deden de leerlingen een onderzoek naar gedragsverrijking van Siberische tijgers, panters en servals. Van deze dieren is bekend dat ze vaak weinig zichtbaar zijn voor bezoekers. Het dierenpark zou dat graag anders zien.

De inventieve eerstejaars zijn tot de conclusie gekomen dat de dieren actiever en daardoor zichtbaarder worden door het aanbieden van speeltuig. Ook zou het opschroeven van de voedermomenten en vaker kleine porties per dag verstrekken van goede invloed op de activiteit van de roofdieren zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.