Home

Achtergrond 241 x bekeken

Eerste dieselmotorfiets is ook duurzaam

Waar men in de autowereld zoekt naar elektrische alternatieven, is in de motorbranche diesel de vernieuwing van het moment.

De eerste dieselmotorfiets ter wereld, ontworpen door het Nederlandse bedrijf Eva Products, is duurzaam en goedkoop in verbruik, aldus directeur Erik Vegt.

Op de Motorbeurs in Utrecht die donderdag van start gaat, presenteert het bedrijf de Track T-800CDI, de eerste 'all-road bike' op diesel.
Het verbruik van een dieselmotor is veel lager dan van een benzinemotorfiets, legt Vegt uit. "Een gemiddelde motor verbruikt net zoveel benzine als een grote auto met daarin vijf personen, een diesel zit daar ver onder.''

Ook het milieu heeft voordeel bij de nieuwe motorfiets, meent Vegt. De uitstoot van CO2 is lager dan de kleinste auto. "Er bestaat bovendien geen categorie wegenbelasting voor, dus valt de motor gewoon in de goedkope benzinecategorie.''

Om de motor aantrekkelijk te maken voor de markt was Vegt drie jaar lang fulltime geweest met het perfectioneren van zijn ontwerp. Een designer van Aprilia en Alfa Romeo ontwierp het uiterlijk van de motor. Hoeveel motoren Eva Products al verkocht, wil Vegt niet zeggen. "Laat ik het zo zeggen; er rijden al een paar diesels rond en er is een wachtlijst.'' Op de Motorbeurs van 26 februari tot en met 1 maart is de motor te zien en te testen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.