Home

Achtergrond

EU pakt in dienst nemen illegalen aan

Het Europees Parlement zal deze week naar verwachting instemmen met regelgeving om werkgevers die illegalen in dienst hebben, fors te bestraffen.

Het parlement en de lidstaten zijn het eens geworden over de details van deze regeling. Doel van de nieuwe aanpak is om illegale immigratie terug te dringen.

Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) heeft dat maandag gemeld. Ze is zeer ingenomen met de richtlijn. "Een van de factoren die de illegale immigratie in de EU bevorderen, is de mogelijkheid om hier werk te vinden'', stelt ze. Nederland kan zich nog zo druk maken over de komst van illegalen, als andere lidstaten niets doen om te voorkomen dat ze werk krijgen, blijft het land een roepende in de woestijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.