Home

Achtergrond 208 x bekeken 2 reacties

'EU moet bedrijven beschermen net als VS'

De Franse president Nicolas Sarkozy vraagt de Europese Unie om het bedrijfsleven net zo te beschermen zoals de Verenigde Staten doen.

Sarkozy wees op de enorme subsidies voor boeren in de VS. "Als de VS hun bedrijven beschermen, wat ze doen, kunnen wij in Europa misschien hetzelfde doen'', zei Sarkozy vandaag in Rome bij een bezoek aan de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Zondag komen de regeringsleiders van de 27 EU-landen in Brussel bijeen voor een ingelaste EU-top over de economische crisis en protectionisme. "Italië en Frankrijk zullen zondag krachtige taal spreken en Europa vragen om krachtige besluiten'', zei Sarkozy.

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    steun voor de slechte situatie in de landbouw moeten we niet van nederland verwachten maar meer van frankrijk

  • no-profile-image

    realist

    In Frankrijk weten ze nog boeren te waarderen in de regering. Frankrijk beseft dat boeren ook nodig zijn in een geindustriealiseerd land. Blij toe dat Frankrijk ook bij de EU is. Nederland zou anders nog 10 boeren over hebben nu.

Of registreer je om te kunnen reageren.