Home

Achtergrond 152 x bekeken

EU gaat verbod short selling coördineren

Op verzoek van minister Wouter Bos (Financiën) gaat Brussel de huidige verboden op short selling in de EU-landen coördineren.

Dit moet grote verschillen tussen de landen voorkomen. Een grotere eenheid is van belang voor internationale instellingen, zei Bos vandaag.

De laatste maanden hadden landen elk afzonderlijk verboden, voorwaarden en uitzonderingen bedacht voor short selling, waarbij gespeculeerd wordt met ongedekte aandelen om te profiteren van een koersdaling.

Wegens de kredietcrisis heeft de beurswaakhond AFM short selling verboden tot 28 februari. Het speculeren op koersdalingen wordt gezien als een van de oorzaken van de problemen op de financiële markten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.