Home

Achtergrond 1 reactie

EP bepleit forse vermindering uitstoot broeikasgassen

De uitstoot van broeikasgassen in de EU moet in 2020 met 25 tot 40 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990.

Dat stelt het Europees Parlement (EP) in een klimaatrapport, dat het vandaag met grote meerderheid heeft aangenomen.

Het EP gaat daarmee verder dan de Europese Commissie. Die heeft zich ten doel gesteld de uitstoot in 2020 met 20 procent te hebben teruggebracht. Als andere ontwikkelde landen ook veel doen aan de vermindering van de broeikasgassenuitstoot, wil de Commissie zich zelfs vastleggen op 30 procent.

Eurocommissaris Stavros Dimas (milieu) reageerde dan ook verheugd op de stellingname van het Parlement.

Het EP doet verschillende aanbevelingen om te komen tot verdere reductie. Ook de land- en tuinbouw blijven niet buiten schot. Zo zou de vleesconsumptie kunnen worden teruggedrongen. Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA) betreurt de verwijzing naar de veeteelt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    de Jong

    95% van de kooldioxide wordt door moeder aarde zelf geproduceerd en slechts 5% door de mens met al zijn autos, fabrieken enz. Dus 20% van die 5% moeten we besparen Nou, dat zal helpen!!Volgens mij wordt de wereld hoe langer hoe gekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.