Home

Achtergrond 1 reactie

ECB houdt rente op 2 procent zoals verwacht

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rente in de eurozone onveranderd gelaten op 2 procent, zoals algemeen werd verwacht.

ECB-president Jean-Claude Trichet liet bij het rentebesluit in januari al weten dat deze maand ”geen belangrijke” rentevergadering zou plaatsvinden.

Trichet zei toen ook dat het volgende rentebesluit pas in maart zal worden genomen. Sinds begin oktober bracht de ECB de rente in vier stappen met 2,25 procentpunt terug. De verwachting is dat de rente nog tot 1,25 procent wordt verlaagd. De lagere rente moet de afzwakkende Europese economie ondersteunen.

De Bank of England, de Britse centrale bank, verlaagde donderdag de rente met 0,5 procentpunt tot 1 procent. Ook dit was conform de verwachtingen. In januari ging de rente in Groot-Brittannië ook al met een half procentpunt omlaag. De Britse rente staat nu op het laagste niveau ooit.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  weereldburger

  De banken blijven grootverdieners.
  Miljarden steun van de overheid, geld inkopen voor 2% en leveren voor 5.6%.
  Dat alles met behoud van de riante salarissen en de extra bonussen.
  In plaats van de energie bedrijven te splitsen, waardoor er zeer veel extra kosten gemaakt moeten worden, is het beter de banken te splitzen, een bedrijf voor alleen de risico loze overboekingen en een bedrijf voor leningen en kredieten

Of registreer je om te kunnen reageren.