Home

Achtergrond

'Duurzame koers kabinet mist realiteitszin'

Nederland zou eigenlijk een minister van klimaat en energie moeten hebben.

Teun Bokhoven, voorzitter van stichting DE (Duurzame Energie) Koepel, twijfelt niet aan de goede bedoelingen van het kabinet, maar hij mist realiteitszin.

Hij is in grote lijnen tevreden over de hoogte van de vandaag bekendgemaakte bedragen voor wind op land en zonne-energie. Wel twijfelt hij of de verhoging voor bio-energie volstaat. Net als Natuur en Milieu eerder deed, constateert Bokhoven dat er met deze kabinetskoers in 2020 echt niet 20 procent minder uitstoot van broeikasgassen als kooldioxide (CO2) is.

Om echt voor verandering te zorgen, is strakkere regie nodig, vindt hij, ook al om de "duurzame bureaucratische nachtmerrie die is ontstaan'' te doorbreken. Bij de DE Koepel zijn zo'n 300 bedrijven aangesloten die alle branches vertegenwoordigen: zonne-, wind- en bio-energie, warmtepompenen ondergrondse energieopslag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.