Home

Achtergrond

Duitse vleesvarkensproductie daalt

De vleesvarkensproductie in Duitsland loopt dit jaar met 1,5 procent terug naar 44,6 miljoen.

Dat voorspelt het landbouwmarktbureau ZMP in een prognose die is opgesteld samen met het overheidsplan- en adviesbureau Thünen Institut.

De daling komt in absolute cijfers neer op 678.000 varkens. De prognose heeft als uitgangspunt de varkenstelling van november, toen de varkensstapel volgens de statistici 26,4 miljoen dieren telde. Dat waren er een kleine 3 procent minder dan een jaar eerder.

Volgens het ZMP en het instituut zal de productie vooral in de tweede helft van dit jaar teruglopen. Inclusief de import van levende varkens uit het buitenland voorzien ze een slachtaanbod van 54,3 miljoen dieren. Dat is een half miljoen minder dan in 2008. De vleesproductie belandt daarmee op 5,06 miljoen ton. Omtrent de vleesprijsontwikkeling houdt men een slag om de arm, als is het bureau voorzichtig optimistisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.