Home

Achtergrond

Duitse machinebouwers groeien 24 procent

Afgelopen jaar steeg de omzet van de Duitse landbouwmachinefabrikanten met 24 procent.

In totaal fabriceerde Duitsland een hoeveelheid tractoren en machines ter waarde van 7,5 miljard euro. De helft van deze omzet kwam voor rekening van de 65.500 tractoren die van de band liepen. Opvallend is ook de omzettoename van 52 procent bij de combines, zo blijkt uit de cijfers van het VDMA.

2008 piekjaar

De Duitse fabrikanten hebben gezamenlijk 33.000 mensen in dienst. Deze mensen waren in 2008 ruim 11 procent van de wereldomzet aan machines en tractoren. Vanwege de verslechterde economische omstandigheden zal de productie dit jaar naar verwachting 4 procent lager uitvallen.

Foto

  • GXDOWNLOADS-BOE007272D01

Of registreer je om te kunnen reageren.