Home

Achtergrond 165 x bekeken 1 reactie

'Duitse economie herstelt in de herfst'

De Duitse economie zal zich vanaf de herfst van dit jaar gaan herstellen van de huidige diepe recessie. Dat stelde de nieuwe minister van Economische Zaken Karl-Theodor zu Guttenberg tegen de Duitse krant Bild.

"Laten we niemand voor de gek houden, we zitten in een hele moeilijke situatie'', aldus de minister in een interview dat maandag wordt gepubliceerd. ,,Maar we hebben een heel goed stimuleringspakket in elkaar gezet. Mede daarom verwachten we op zijn laatst in de herfst herstel te zullen zien.''

Vrijdag werd bekend dat de Duitse economie in het laatste kwartaal van vorig jaar met 2,1 procent is gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat was het slechtste resultaat sinds de Duitse hereniging. Duitsland heeft vooral last van een afzwakkende export door de wereldwijde recessie en teruglopende binnenlandse investeringen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Dit heeft wel een heel hoog Wouter Bos gehelte, die zei ook tijdens de laatste begrotingsdebat (nog geen 5 maanden gelden) dat Nederland aan de recessie voorbij zou gaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.