Home

Achtergrond 1 reactie

Drukte op de wegen naar wintersportgebieden

Op de wegen naar de wintersportgebieden is het vandaag erg druk. Zowel vertrekkende als terugkerende vakantiegangers zorgen voor lange files in de Franse Alpen en het zuiden van Duitsland. Ook de wegen naar de skidorpen in Oostenrijk en Zwitserland lopen vol.

De Duitse verkeersdienst meldde rond tien uur 's ochtends dat de auto's richting het zuiden rijendik in de file stonden. Vanaf het noorden van München tot Ottobrunn stond een file van 25 kilometer. Wintersporters op weg naar het zuiden moeten na die file ook nog eens door een rij van veertig kilometer ten zuiden van München.

Mensen op weg naar Innsbruck moeten erg veel geduld hebben, want na de twee files rond München volgt dan ook nog 24 kilometer wegdek waar maar met een slakkegangetje gereden kan worden. Het verkeer uit het zuiden dat naar München rijdt, kampt ook met vertraging maar daar gaat het slechts om tien kilometer file.

De grootste drukte is pas na vijf uur 's middags voorbij, verwacht de ANWB. Afgelopen weekeinde stond er op de Duitse A8 tussen München en Salzburg 80 kilometer file. Ook op de ringweg München was het erg druk. In Frankrijk was er vooral veel verkeer op de A43 tussen Lyon en Chambéry en de wegen rond Albertville en Grenoble.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het valt wel mee met de recessie,die wordt ons alleen maar aangepraat door balkie,alleen maar fileleed in de sneeuw,maar dat zoekt men zelf op

Of registreer je om te kunnen reageren.