Home

Achtergrond 283 x bekeken

Drie tijgers gedood op Sumatra

Inwoners van dorpen op het Indonesische eiland Sumatra hebben in de afgelopen twee weken zeker drie tijgers gedood.

De dieren zouden op hun beurt vee hebben gedood in de provincie Riau. Dat meldde een woordvoerder van het Wereld Natuur Fonds. De Sumatraanse tijger is een bedreigde diersoort. Volgens schattingen lopen er nog ongeveer vierhonderd exemplaren in het wild rond op het eiland.

De populatie tijgers staat al decennia onder druk als gevolg van toenemend grondgebruik voor landbouw en woningen. Incidenten tussen tijgers en mensen komen steeds vaker voor. In een naburige provincie kwamen alleen vorige maand al zes personen om het leven tijdens aanvallen door tijgers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.