Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Dreiging hypotheekrente jaagt economie niet aan'

Het aankondigen van beperking van de hypotheekrenteaftrek zal de economie waarschijnlijk geen goed doen.

Dat zei minister Ab Klink (Volksgezondheid) donderdag in het EO-radioprogramma Dit is de dag. De CDA-bewindspersoon reageerde op uitspraken van zijn ChristenUnie-collega André Rouvoet, die woensdag stelde dat een dreigende beperking van de aftrek ervoor kan zorgen dat mensen nu sneller een huis gaan kopen.

Klink vraagt zich af of de economie daarmee geholpen is of juist geschaad wordt. Hij verwacht dat het laatste eerder het geval zal zijn. ,,Ik kan me nauwelijks voorstellen dat we nu de discussie openen over de hypotheekrente.''

Daarentegen zei Klink ook dat over geen onderwerp op voorhand gezegd kan worden dat er niet naar gekeken wordt. Dat geldt ook voor de langdurige zorg die vanuit de AWBZ betaald wordt. De minister wees er wel op dat zijn collega Jet Bussemaker al veel heeft gedaan en dat er geen concrete plannen op tafel liggen om verder te snijden in de AWBZ.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.