Home

Achtergrond

Dorette Corbey (PvdA) verlaat Europarlement

Dorette Corbey (PvdA) verlaat het Europees Parlement na de verkiezingen in juni.

Dorette Corbey (PvdA) verlaat het Europees Parlement na de verkiezingen in juni. Ze stelt zich niet meer herkiesbaar. Corbey heeft dat vadaag bekendgemaakt na overleg met de kandidatencommissie van de PvdA.

Corbey is een van de toonaangevende Nederlandse Europarlementsleden. Ze had grote invloed op recente EU-besluiten over schone lucht en biobrandstoffen. Ze was nauw betrokken bij een Europees verbod op misleidende beweringen op voedingsmiddelen zoals 'vetvrij' op snoepjes vol dikmakende suiker.

Corbey heeft tien jaar deel uitgemaakt van het Europees Parlement, na een carrière als verpleegster, Clingendael-onderzoekster en FNV-medewerker. De gepromoveerde juriste hield zich in het parlement bezig met onderwerpen als milieu, energie, industrie, voedsel en visserij.

De 51-jarige Haarlemse politica weet nog niet wat ze hierna gaat doen. "Ik heb het besluit pas enkele dagen geleden genomen. Ik zal mij de komende tijd oriënteren op een nieuwe toekomst in Nederland'', aldus Corbey.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.