Home

Achtergrond

Donner zet in op bevriezen lonen

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vraagt de vakbonden om bij cao-onderhandelingen niet om loonstijgingen te gaan vragen.

Om de financiële crisis het hoofd te bieden, zullen de lonen niet met de inflatie mee kunnen groeien.

Dat zei Donner dinsdag bij de opening van een mobiliteitscentrum in Haarlem. Tot nu toe vroeg het kabinet de bonden de looneisen te matigen tot inflatiecorrectie, maar Donner vindt dit nu niet ver genoeg gaan.

"Er is meer nodig dan dat we alleen de lonen op de inflatie houden. Nee, zijn we bereid om vanaf nu voor zo lang als het duurt met z'n allen, lonen, uitkeringen, pensioenen op een nullijn te gaan zitten ?''

Half maart verwacht Donner een sociaal akkoord te sluiten met werkgevers en vakbonden. Cao-coördinator Wilna Wind van de FNV reageerde zuur op Radio 1: "Dit soort randvoorwaarden beïnvloedt de onderhandelingen niet positief.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.