Home

Achtergrond 210 x bekeken

Dodental branden Australië stijgt

In het zuiden van Australië zijn zeker 65 mensen omgekomen door bosbranden.

De politie in de deelstaat Victoria meldde dit vandaag. Ze vreest dat het dodental verder oploopt. De reddingswerkers verwachten meer slachtoffers te vinden in getroffen plaatsen. Het dorp Marysville is bijvoorbeeld vrijwel geheel door het vuur verzwolgen. De politie vreest ook in het dorp Kinglake, ten noodoosten van Melbourne, meer lijken aan te treffen. De plaats is voor 80 procent afgebrand volgens ooggetuigen.

Verder zijn er gewonden in levensgevaar. "We verwachten dat het aantal (doden) aanzienlijk zal stijgen in de loop van deze dag,'' zei het plaatsvervangend hoofd van de politie in Victoria, Kieran Walshe.

De branden lijken meer slachtoffers te maken dan die in 1983 75 levens eisten. Er woeden dit weekeinde volgens de krant The Australian op vierhonderd verschillende plaatsen branden in Victoria. Meer dan 640 huizen en 200.000 hectare land zijn afgebrand. De politie meent dat sommige branden zijn aangestoken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.