Home

Achtergrond 253 x bekeken

Dodental bosbranden Australië stijgt

Het dodental als gevolg van de bosbranden in Australië is gestegen tot zeker 181.

Dit heeft de politie vandaag gezegd, aldus de Australische nieuwszender ABC. Volgens de premier van de deelstaat Victoria, John Brumby, zal het uiteindelijke aantal slachtoffers waarschijnlijk boven de tweehonderd uitkomen.

Brandweerlieden bestrijden in Victoria nog ongeveer 25 branden. In totaal is in Victoria ruim 3000 vierkante kilometer grond door brand vernietigd of beschadigd. Sommige plaatsen zijn van de kaart geveegd. Ongeveer negenhonderd huizen zijn verwoest.

Ongeveer vijftig mensen worden vermist. Reddingswerkers hebben weinig hoop dat de vermisten nog in leven zijn. Circa zevenduizend overlevenden hebben bij het Rode Kruis om hulp gevraagd.

De Australische premier Kevin Rudd liet weten dat geld van een economisch stimuleringsplan zal worden gebruikt voor de wederopbouw van het door de branden getroffen Victoria. Ook de noordelijke deelstaat Queensland, die kampt met overstromingen, krijgt geld uit het economisch stimuleringsplan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.