Home

Achtergrond 182 x bekeken

Detailhandel gepikeerd over importheffingen

Producten van buiten de Europese Unie worden onnodig duur gemaakt om Europese bedrijven te beschermen.

Dat stelt secretaris Pieter Walraven van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) vandaaag in De Telegraaf. De RND roept staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) op tegen de heffingen te protesteren.

"Consumenten worden de dupe van de groeiende machtspositie van Europese producenten, zegt Walraven. "Producten worden onnodig duur gemaakt en de concurrentie fors beperkt. In alle gevallen betaalt de consument aan de kassa een hogere prijs.''

Volgens de Raad is de Europese protectieheffing doorgeslagen. "Onder de noemers antidumping, de crisis en het besparen van banen wordt de ene na de andere heffing ingesteld. Vooral China moet het ontgelden, maar ook producten uit Australië en de Verenigde Staten worden onnodig duur gemaakt.''

Heemskerk zegt in een reactie in De Telegraaf dat hij de klachten van de RND serieus neemt en zal gebruiken in zijn Europese overleg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.