Home

Achtergrond

Derde Europese tieners gepest via internet

Bijna een derde (29 procent) van alle tieners in Europa is wel eens geïntimideerd of gepest via internet, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Microsoft.

De resultaten van dit onderzoek zijn vandaag bekendgemaakt in het kader van de 'Safer Internet Day': een door de Europese Commissie opgezet internationaal initiatief om veilig gebruik van internet te stimuleren.

"Voor de huidige webgeneratie speelt een steeds groter deel van hun leven zich online af'', aldus John Mangelaars, vicepresident van de 'consumer en online divisie' bij Microsoft EMEA. "Onze kinderen zijn geavanceerde webgebruikers geworden, maar ze hebben nog altijd hulp en richtlijnen nodig om te kunnen omgaan met vervelende zaken, zoals online pesten en intimidatie. Het onderzoek laat zien dat we ons toch wel zorgen moeten maken over gebreken in hun interneteducatie.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.