Home

Achtergrond 4 reacties

Den Haag subsidieert villa's voor huismussen

De huismus moet weer terug naar de stad. Het zangvogeltje krijgt sinds donderdag dan ook woonsubsidie van de gemeente Den Haag.

Omdat het beestje steeds slechter broedplekjes kan vinden in de stad, wil de gemeente dat Hagenaren de mussen 'verwelkomen met een villa'.

Deze mussenvilla, een kingsize vogelhuis, is met een fikse korting te koop in een tuincentrum. De korting is mogelijk door een subsidie van de gemeente, zo liet zij donderdag weten.

De huismus is van oudsher de meest voorkomende vogel in Nederland, maar de soort gaat elk jaar in aantal achteruit. Sinds enkele decennia is het aantal broedparen gehalveerd tot 1 miljoen. Volgens de Vogelbescherming is het zangvogeltje in sommige grote steden zelfs zo goed als verdwenen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  lol

  Als de pvdd en WD een rechte lijn willen trekken dan zouden zij ook tegen deze grootschaligheid zijn...

 • no-profile-image

  rene

  hier op de boerderij vreten de mussen de brokjes op die ik aan de beesten voer, het gevolg is een enorme uitbreiding van mussen, ze zijn enorm dik en vervuilen het voer. Met kinderen die de deur af en toe open laten staan is het ondoenlijk hier met die mussen, dus geef mij ook maar subsidie in deze crisistijd.

 • no-profile-image

  gert

  bij nieuw te bouwen huizen worden de dakpannen afgedicht,daardoor hebben de mussen geen nestplaats meer,de burgers willen geen rommel,ook de voedselresten verdwijnen in de groene kliko.overigens zijn deze burgers vaak wel lid van de vogelbescherming.daar zijn de mussen vast wel blij mee

 • no-profile-image

  huismus

  Zo is dat gert. De overheid moet gewoon de huiseigenaren verplichten de huismus weer toe te laten onder de dakpannen, en de verjagers zwaar straffen. Oh ja, en ik wil vrije toegang tot deze huizen zodat ik kan genieten van de dakpan genestelde huismus; dus openstellen die huizen.

Of registreer je om te kunnen reageren.