Home

Achtergrond

Defensie-cao was bijna klaar

De militaire vakbonden waren net met Defensie uitgesproken over de nieuwe cao voor 2009.

Donderdagochtend gingen zij de eindspurt voor de onderhandelingen in met de verwachting dat er 's avonds wel een akkoord zou liggen.
De partijen onderhandelden tot vandaag vroeg in de ochtend. Volgens voorzitter Wim van den Burg van de AFMP kwam er geen groen licht door "politiek gekrakeel''. De ministerraad moest vrijdag nog bespreken of er wel voldoende ruimte was.

Na de ministerraad verklaarde minister Eimert van Middelkoop (Defensie) dat de onderhandelingen toch nog niet zijn afgerond. Hij wilde nog geen uitspraken doen zolang er "formeel'' geen resultaten op tafel lagen. Dinsdag zitten de bonden weer met Defensie aan tafel. Naar verluidt ligt er een loonsverhoging van 2,5 procent op tafel. De verwachting is dat daar witte rook voor komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.