Home

Achtergrond 7 reacties

Deense boeren woedend op Danish Crown

De varkenshoudersbond Danske Svineproducenter is woedend op Danish Crown over de prijsverlaging van 2,68 cent naar € 1,10 per kilo.

Volgens voorzitter Torben Poulsen staat de verlaging haaks op eerdere uitlatingen van de directie.

"Nog maar een week geleden werd gezegd dat de bodem was bereikt, maar nu zakt de notering opnieuw. Dat is zorgwekkend voor ons varkenshouders", aldus Poulsen.

Hij wijst erop dat dit niet goed is voor de geloofwaardigheid van de boeren bij de kredietverstrekkers. "Op deze manier kunnen we geen betrouwbare budgetten opstellen." De vakbond eist dat het vleesconcern cijfers op tafel legt, zodat de boeren weten waar ze aan toe zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Er zijn sommige bedrijven, waar ze de hele veestapel hebben afgemaakt, die niet slachtwaardig waren nu. Verlies met lege stal is minder dan met volle stal.

 • no-profile-image

  vriend van jeroen buitenland

  Nico ,
  Dat het SOS is moet je mij niet zeggen , dat kan ik wel geloven .
  Maar wat mij sorry hoor echt op het hart ligt dat is toch dat jullie varkenshouders hoe bezig zijn stroomopwaarts aan het waterfietsen zijn . Ook toen ik mijn achterneef hoorde woensdagavond LL bij Peters sorry maar ook zijn verhaal houd weinig steek!
  Varkens de vrije markt het gaat al lang slecht er zijn er teveel verbruik denderd achteruit en iedereen breid uit nog wekelijks zie je op deze site nieuwe openingen .
  Dat Vion Covavee enz macht nemen op de kap van de boeren is een feit maar zie toch eens wat jullie zelf aangericht hebben tegenover jullie allemaal met die drang naar nooit genoeg.
  En dat die grootste groeiers met nooit genoeg vandaag staan te tuiten met een niet samenhangend verhaal die een wijze mens niet meer begrijpt is een eigen schuld dikke bult zwiensaffaire

 • no-profile-image

  nog boer en niet klein

  Ook jullie gaan naar de klote!! De hele dag hard voor de zaak, de hele dag regelgeving volgen, de hele dag stof, ammoniak en stank happen, zoveel mogelijk varkens per m2 leveren, niks vergeten, iedere dag laat binnen, door de milieubeweging in het kwade daglicht gezet, voor een hongerloontje werken!!!! Doe a.u.b. allemaal de tent dicht en dan maar in een keer blut als langzaam doodbloeden

 • no-profile-image

  Angie

  Inderdaad Vion is de grote boosdoener!! Ze verkopen hun varkens tegen elke prijs, het is ze enkel om volume te doen, de goedkoopste zijn, ze rekenen dit gewoon aan ons door. De andere slachterijen moeten noodgedwongen volgen. Het is aan de producenten zelf om hiertegen in te gaan. Inderdaad door te weigeren aan Vion te leveren, anders geraken we nooit uit deze malaise. Bepaal zelf uw prijs!! Verkoop niet onder kostprijs!

 • no-profile-image

  vriend van Jeroen buitenland

  Goed gezegd allemmaal ook Jeroen Buitenland !
  Een lege stal brengt meer op dan een volle.
  Wat ik echter niet begrijp is dat het zolang heeft geduurd vooralleer de meeste varkenshouders dit door hadden.
  Slachthuiscoperaties vandaag zijn als de beurs genoteerde bedrijven die enkel snakken naar winst als deze niet te maken is bij de afnemer (en geloof mij dat was hij daar nooit te maken) dan maar op de kap van de producent.
  Al maanden voorspel ik die credietcrisis wel nu wat ik ook voorspel is de afgaang van die cooperaties .
  Als die er dan ook niet meer zijn en de varkensboeren ook niet meer ,dan is alles naar de klote.

 • no-profile-image

  nico

  Proficiat aan deze die aan vion blijven leveren, goe bezig!!
  waarom geen blokkade bij vion ??
  als er varkenspest of een uitbraak van aujeszky is gaan de deuren onherroepelijk dicht WAAROM, WAAROM niet in deze situatie, Hoelang houden wij dit allen nog vol??

  Blijkbaar moet er nog 10 cent of meer van de basis prijs vooraleer we beginnen verenigen... S.O.S. VARKEN

 • no-profile-image

  wim

  denk dat alle leveranciers van Vion dit ook mogen zijn na het artikel dat verscheen in de boerderij van 3 feb op pagina 9.Mensen stop met het leveren van varkens aan Vion!!!!!!!!!!!!!!
  Ze willen enkel marktmacht en dit ten koste van alles!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.