Home

Achtergrond 159 x bekeken

Danish Crown schrapt opnieuw fors in capaciteit en arbeidsplaatsen

Danish Crown schrapt opnieuw fors in de capaciteit met de sluiting van ondermeer een varkensslachterij en een uitsnijbedrijf, in de Deense plaatsen Holstebro en Rødding.

In totaal verdwijnen door de maatregel in eerste instantie 861 arbeidsplaatsen, inclusief 90 van een begin mei te sluiten uitbeenafdeling in Esbjerg. Holstebro gaat halverwege juni dicht. Rødding volgt 'in de loop van dit jaar', zo heeft het Deense vleesconcern vanmiddag bekendgemaakt.

De redenen voor de nieuwe besparingen zijn volgens bestuur en directie legio. Samengevat komt het er echter op neer, dat het concern kampt met een teruglopend varkensaanbod. Dit gevoegd bij het verslechterende economische klimaat noopt de ondernemingsleiding tot besparing op de kosten voordat deze niet meer kunnen worden terugverdiend.

Onzekere raamvoorwaarden

Dat de grondstoffenaanvoer een dalende trend vertoont heeft ondermeer te maken met de onzekere raamvoorwaarden voor de varkenshouderij, hieronder ontbrekende milieuvergunningen, stijgende veterinaire kosten en onzekerheid rond vorige week ingediende belastingvoorstellen die met name ook de landbouw zullen treffen.

Het concern gaat er op dit moment vanuit dat circa een kwart van de door de maatregel getroffen medewerkers kan worden herplaatst. Esbjerg vangt namelijk een deel van activiteiten van Rødding op. Niettemin verhuist ook een ander deel van de productie naar Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.