Home

Achtergrond 313 x bekeken

Daling productie pluimveevlees in VS in 2009

De Amerikaanse pluimveevleessector zal in 2009 minder produceren dan vorig jaar.

Landbouwministerie USDA voorspelt dat de productie vooral in de eerste drie kwartalen lager zal zijn. In de laatste maanden zal de productie toenemen, maar over het hele jaar wordt een daling van 1,9 procent verwacht.

Vorig jaar steeg de productie nog met 2 procent ten opzichte van een jaar eerder tot een kleine 17 miljard kilo. In het laatste kwartaal nam de productie echter af als gevolg van de hoge productiekosten. Naarmate de economische vooruitzichten verslechterden daalde ook de omvang van de productie verder. Door de economische situatie zal de export van pluimveevlees ook drastisch veranderen, verwacht de USDA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.