Home

Achtergrond 222 x bekeken

Dalai lama in ziekenhuis

De Tibetaanse geestelijk leider, de dalai lama, is vandaag opgenomen in een ziekenhuis in de Indiase hoofdstad New Delhi.

Hij kampt met pijn aan één van zijn armen. Dat meldde de woordvoerder van de dalai lama. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel. De boeddhistische geestelijke, die al jaren in ballingschap leeft in de Noord-Indiase plaats Dharamsala, gaat binnenkort op reis. Hij wil Italië en Duitsland bezoeken, en daarna een rondreis maken door het zuiden van India.

In augustus vorig jaar werd de dalai lama ook al opgenomen in het ziekenhuis. Destijds kampte hij met maagpijn. Twee maanden later werden bij de 73-jarige geestelijke galstenen operatief verwijderd. De gezondheidsproblemen gaven de laatste tijd voeding aan discussies over de opvolging van de dalai lama. Zelf wel hij nog niet weten van een naderend afscheid als de geestelijke Tibetaanse leider.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.