Home

Achtergrond 1 reactie

DR houdt rekening met storingen bij mestopgave

Dienst Regelingen (DR) gaat coulant om met mest- opgaves die te laat binnenkomen vanwege problemen met de website.

De internetpagina van DR waar ondernemers tot 1 februari hun mestvoorraad op konden geven, functioneerde afgelopen weken niet goed.

Hierdoor zijn ondernemers in de problemen geraakt met het tijdig doorgeven van de voorraad. Dienst Regelingen zal rekening houden met vertraging die opgaves hierdoor hebben opgelopen. Boeren moeten uiterlijk 31 januari hun mestvoorraad per 1 januari opgeven om een boete te voorkomen. Dit kan schriftelijk of via internet. De website vertoonde echter storingen, zegt de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). "Ik hoor van velen dat ze hierdoor in de problemen zijn gekomen met het tijdig doorgeven van de voorraad", zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg.

De Dienst Regelingen bevestigt dat er storingen zijn geweest. "Wij weten daar uiteraard vanaf en hebben er enorm hard aan gewerkt om het op te lossen. Het kan echter inderdaad zo zijn dat ondernemers hierdoor niet op tijd opgave hebben kunnen doen." Normaal gesproken staat daar een boete op. DR zal hier nu soepeler mee omgaan. "Bij het beoordelen van de tijdigheid van de opgaves houden we rekening met storingen."

DR beantwoordt hiermee aan een oproep van de NVV om coulant om te gaan met opgaves die te laat binnen zijn gekomen. "Het mag niet zo zijn dat van boeren verwacht wordt dat ze het hele weekeinde achter de computer zitten. Ik kan me voorstellen dat je dan besluit de opgave schriftelijk te doen, maar dan komt het te laat binnen. Dat mag geen consequenties voor boeren hebben."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Virus

    De mestwetgeving loopt nu al vast in zijn eigen systeem! Te ingewikkeld, er zitten fouten in, te fijnmazig, niet aangepast aan de praktijk, het systeem loopt gewoon vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.