Home

Achtergrond

Crisisregeling voor opname pensioenbeleggingen

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) komt tijdelijk bijna-gepensioneerden tegemoet die door de financiële crisis in de problemen komen, omdat hun opgebouwde pensioen via een beleggingsverzekering veel minder waard is geworden.

Het gevaar dreigt dat zij voor de rest van hun leven de hoogte van hun pensioenuitkering moeten vastleggen op basis van lage beurskoersen als zij nu van hun oude dag willen genieten.

Op verzoek van Tweede Kamerlid Stef Blok van de VVD wil Donner tijdelijk toestaan dat een deel van de beleggingsverzekering maximaal vijf jaar later wordt opgenomen. Dan kan de uitkering opnieuw worden vastgesteld in de hoop dat de beurskoersen in de tussentijd hersteld zijn. De minister wil deze mogelijkheid alleen geven aan mensen die binnen vijf jaar, dus voor 1 januari 2014, met pensioen gaan.

Blok zei vandaag blij te zijn met de toezegging, maar wees ook op de urgentie voor mensen die nu op het punt staan met pensioen te gaan. Hij hoopt dat de tijdelijke regeling op 1 april kan ingaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.